Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

De helft van de millennials werkt door op vakantie.

Een mailtje beantwoorden hier en een telefoontje plegen daar. Zelfs op de camping in Frankrijk is tegenwoordig wifi. Hierdoor is het makkelijk om het werk door te laten lopen. Bovendien hebben we bijna altijd een minicomputertje in onze broekzak. Doorwerken op vakantie is makkelijker dan ooit.

Iedereen is verschillend. Sommige mensen worden onrustig als ze zich helemaal loskoppelen van hun werk. Dit zijn vooral mensen met een eigen bedrijf. Deze mensen blijven malen als ze niet even een mailtje kunnen sturen of een bestandje kunnen openen. Jessica de Bloom, onderzoeker aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, deed onderzoek naar de invloed van vakantie op het welzijn van werkenden. Haar conclusie: werken op vakantie is zo slecht nog niet.

‘Een vakantie is goed voor de mens, omdat hij zijn dag dan zelf onder controle heeft’, legt ze uit aan het AD. ‘zelf bepalen wat je doet heeft een positieve invloed op je welzijn. Als iemand dan elke dag even een half uurtje wil mailen, maakt dat helemaal niets uit.’

Toch is er ook een groot deel van de mensen die niet helemaal kan ontspannen als er gewerkt wordt op vakantie. Dit blijkt uit onderzoek. Uit een Brits onderzoek blijkt dat even helemaal loskoppelen van je werk ook goed kan zijn voor je brein en je productiviteit.

 

Woordenlijst

  1. millennials = De generatie die geboren is tussen 1981 en 2000.
  2. een telefoontje plegen = telefoneren
  3. loskoppelen = losmaken / scheiden
  4. malen = piekeren
  5. welzijn =  Het gevoel dat het goed met je gaat.
  6. het  AD = het algemeen dagblad
  7. brein = de hersenen

De tekst + woordenlijst printen? Dat kan hier: B2 – de helft van de millennials werkt door op vakantie

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.