Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Carnaval was oorspronkelijk een katholiek volksfeest, ook wel een eetfestijn. Daarna begon een periode van vasten voor 40 dagen.  Romeinen hebben het feest jaren geleden al  door Europa verspreid. De Portugezen brachten het festijn naar Rio de Janeiro. Hier wordt carnaval groot gevierd met tropische en kleurrijke kleding, optochten met de mooiste praalwagens en swingende straatfeesten.

Elk jaar komen er 400.000 buitenlanders en vijf miljoen Brazilianen naar Rio de Janeiro om carnaval te vieren. De toeristische sector in Brazilië ontvangt tijdens carnaval driekwart van zijn jaarlijkse bezoekers en er wordt tijdens dit feest 80% van het jaarlijkse bierverbruik geconsumeerd.

De beste carnavalsfeesten in Nederland kun je vinden in het zuiden. Vooral in Brabant en Limburg wordt carnaval gevierd. Soms krijgen steden een andere naam. Zo wordt Breda bijvoorbeeld ‘Kielegat’ genoemd en Tilburg ‘Kruikenstad’. Verder kun je naar Den Bosch, Maastricht, Venlo en Nijmegen om Carnaval te vieren. Het is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Woordenlijst

  1. oorspronkelijk = vanaf het begin.
  2. eetfestijn = een evenement wat in het belang staat van eten.
  3. vasten = geheel of gedeeltelijk niet meer eten of drinken voor een bepaalde periode.
  4. het festijn = een feestelijk evenement.
  5. praalwagens = versierde wagens tijdens een optocht. Vooral voor de optocht tijdens carnaval worden veel praalwagens gemaakt.
  6. swingend / swingende = dansend.
  7. geconsumeerd / consumeren = het verbruik.
  8. toegankelijk = iedereen mag er zijn, iedereen is welkom.

De tekst + woordenlijst printen? Dat kan hier: B1 – het verschil tussen carnaval in Rio en caranval in Nederland

Wil je deze tekst + vragen en lesideeën wekelijks in je mail vinden? Schrijf je dan hier in.

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.