Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Vaccineren verplicht?

Het kabinet wil voorkomen dat het aantal ouders dat hun kinderen laat inenten daalt. Het kabinet vindt inenten erg belangrijk. Daarom wordt er uit voorzorg onderzoek gedaan door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

De vaccinatiegraad is de afgelopen tijd op peil gebleven, maar de Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan minstens 95 procent van de kinderen in te enten tegen ziekten als mazelen. Wie geen prik heeft gehad, is op die manier toch beschermd doordat de ziekteverwekker zich niet kan verspreiden.

Vaccineren verplichten

Het kabinet probeert meer ouders over te halen om hun kinderen te vaccineren. Dit doen ze door hen beter voor te lichten . ‘Maatregelen met een meer verplichtend karakter’ worden niet uitgesloten volgens het kabinet. Maar dat zal pas gelden als de nood aan de man is.

De tekst + woordenlijst printen? Dat kan hier: B1 – vaccineren verplicht?

Wil je deze tekst + vragen en lesideeën wekelijks in je mail vinden? Schrijf je dan hier in.

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.