Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Voor veel mensen is de lente het mooiste seizoen van het jaar. De dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Voor de een klinkt dit heerlijk voor de ander is dit helemaal niet fijn. Waarom? Omdat mensen tijdens de lente last hebben van hooikoorts.

Wat kun je doen tegen hooikoorts?

Jeukende ogen en snotteren. Hooikoorts is niet fijn. Je kunt pillen krijgen tegen hooikoorts maar door op je eten te letten kun je hooikoortsklachten verminderen. We zetten een aantal etenswaren op een rijtjes die je kunnen helpen.

  1. Ananas

Ananas is rijk aan goede voedingsstoffen die helpen bij verschillende gezondheidsproblemen en is een goede oppepper van het immuunsysteem.

2. Tonijn

Vis zoals tonijn is rijk aan omega-3 vetzuren. Men zegt dat als je twee keer per week tonijn eet, je minder last van hooikoorts hebt.

3. Uien

Het snijden van uien is niet fijn. Probeer het toch te doen. Uien bevatten voedingsstoffen die allergische reacties stoppen.

4. Kurkuma

Kurkuma is een heel goed middel tegen hooikoorts. Kurkuma gaat ook allergische reacties tegen en dat is precies wat je nodig hebt.

Woordenlijst

  1. last hebben van = het is vervelend. Het doet (een beetje) pijn.
  2. stijgen = omhoog gaan.
  3. jeukende / jeuk  = een gevoel (meestal op je huid) waarbij je graag wil krabben of wrijven over de plek waar je het voelt.
  4. snotteren = de neus ophalen.
  5. verminderen = minder worden.
  6. etenswaren = alles wat eten is.
  7. oppepper = een middel waar je energie van krijgt.
  8. men zegt = men staat voor: ‘de mensen’. Hiermee worden ‘de mensen’ in het algemeen bedoeld. Dus ‘men zegt’ betekent eigenlijk ‘mensen zeggen in het algemeen’.
  9. allergische reacties = een reactie van het immuunsysteem op iets. Deze reactie is niet normaal.

De tekst + woordenlijst printen? Dat kan hier: B1 – wat kun je doen tegen hooikoorts?

Wil je deze tekst + vragen en lesideeën wekelijks in je mail vinden? Schrijf je dan hier in.

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.