Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Tegenwoordig staat het internet vol met blogs. Een blog (ook wel weblog genoemd) is een persoonlijk dagboek op een website waaruit schrijvers vertellen over persoonlijke ervaringen over een bepaald onderwerp. Een blog verschijnt op een speciaal platform voor blogs of op een website. Steeds meer bedrijven werken met blogs op hun website. Mensen die blogs schrijven worden ‘bloggers’ genoemd.

Dit is een voorbeeld van een reisblog, afkomstig van www.ikwilmeerreizen.nl.
Kun jij een reisblog schrijven van een stad in het land waar jij vandaan komt?
Kijk goed naar het voorbeeld.

5 dingen om te doen in Canggu

Canggu is een dorpje aan de westkant van het zuiden van het eiland Bali. De laatste jaren is het toerisme erg gegroeid in deze regio. Hoewel er nog wel een aantal rijstvelden te vinden zijn worden het er wel minder. Canggu wordt ook wel het “hipsterstadje” genoemd, mede door de boetiekjes en eettentjes die ingericht zijn met vintage spulletjes, zoals veel hout, tropische accessoires met palmbomen, ananassen en positieve quotes. In Canggu vind je ook bijna op elke hoek van de straat een mooie muurschildering met quotes en veel felle kleuren, over alledaagse dingen. De Nederlandse Anouk woonde in Canggu, Bali en deelde haar tips met ons.

1.Begin je dag met een lekker ontbijtje

Op Bali kun je goed ontbijten. Er is veel keuze als het gaat om lekker ontbijt. In Canggu kun je je hart ophalen voor een gezond en gevarieerd ontbijt. Het overheerlijke tropische fruit zorgt voor een kleurrijk en gezond ontbijt. De beste plekken om te ontbijten zijn: Shady Shack, Canteen, Crate, Milk&Madu, Nalu Bowls, Betelnut, PokePoke, Little Flinders, Deus en Motion Cafe.

2.Ga lekker surfen

Bali staat bekend om het surfen. Elk stukje kust heeft weer andere golven en trekt weer verschillende soorten surfers. Sommige surfers staan om 6 uur ‘s ochtends al met hun voeten in het water, om de zon te zien opkomen en de eerste golven te pakken. Langs het strand vind je surfboards die je kunt huren en hier kun je ook een les boeken bij een surfleraar om je de kneepjes van het vak te leren.

Het beste strand voor beginnen surfers is ‘Old Mans beach’ of ‘Seminyak beach’.
‘Echo Beach’ (ligt naast ‘Old Mans Beach’) is geschikt voor gevorderde surfers. Om te kijken hoe de profs de golven bedwingen, kun je het beste naar het strand ‘Uluwatu’. Dit strand heeft de hoogte golven en de mensen die hier surfen zijn al erg ervaren.

3.Lekker zonnen aan het strand

In Canggu kun je genieten van een strandbedje, parasol en kokosnoot of natuurlijk een koude Bintang om je dorst te lessen. Tussen ‘Old Mans beach’ en ‘Echo beach’ vind je een heerlijk plekje om te zonnen. Dit plekje heet ‘De Lawn’. Deze plek is niet moeilijk te vinden, maar toch missen veel mensen het. Er liggen kussens, kleedjes, bedjes en hangmatten waar je de hele dag kunt vertoeven

4.Bezoek de biomarkt

Elke zondag is er tussen 9 en 2 uur een biologische markt. Deze markt is erg leuk om te bezoeken. Je vindt er verse voedingsmiddelen maar ook handgemaakte spulletjes. De sfeer is erg gezellig. Er wordt muziek gedraaid en de Balinezen dansen op de muziek.

5. Eet bij Warung Bu Mi

Een Warung is een familierestaurant waar je goedkoop kunt eten. Een vol bord met Indonesisch eten kost nog twee euro. Warung Bi Mi is geopend ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en altijd druk met zowel toeristen als mensen die er wonen.

Woordenlijst

hipsterstadje = een stad met veel hippe plekken.
boetiekjes = een klein winkeltje waar meestal merkkleding en sieraden worden verkocht.
eettentje = een ander woord voor restaurant.
muurschildering = een tekening van verf of andere kleurmiddelen op de muur.
alledaagse dingen = iets wat elke dag terugkeert. Dingen die je elke dag kunt gebruiken.
je hart ophalen = ergens van genieten.
gevarieerd = iets dat steeds anders is.
golven pakken = surfen in de zee.
kneepjes van het vak = iets goed leren.
gevorderde = beter dan iemand die net begint maar nog geen expert.
Profs= een expert.
Bedwingen = tegenhouden.
Bintang = een Indonesisch biermerk.
dorst lessen = behoefte om iets te drinken.
handgemaakt = zelfgemaakt

Wil jij dit artikel ontvangen op A2-niveau of B1-niveau? Of wil jij dat jouw tekst gecorrigeerd wordt? Dat kan! Stuur een e-mail naar info@detaalschool.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.