Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Alleen op pad

Er draait een film in de bioscoop die je geweldig lijkt, maar er is niemand die mee kan. Of je wilt ergens eten, maar niemand die met je meewil naar dat restaurant. Dan denk je al snel: ‘laat maar zitten’.

Oké, het is even wennen. Maar ben je weleens in je eentje naar de bioscoop geweest, of naar een concertzaal of uiteten? Het kan heel leuk zijn! Je moet doorzetten. Na vijf minuten voel je je al minder ongemakkelijk. Aan het eind van de avond weet je het zeker: dit ga je vaker doen. We geven je een aantal tips die je helpen bij het doorzetten om dingen alleen te doen.

1. Wees niet bang wat andere mensen denken

Je bent bang dat mensen om je heen denken: ‘wat sneu, hij of zij is alleen.’ Maar dat denken ze niet echt. Mensen zijn vaak veel te veel met hun eigen ding bezig. En eigenlijk zou het überhaupt niks uit moeten maken wat wildvreemde mensen van je denken. Je zit in dat restaurant om zelf een leuke tijd te hebben, niet om hen een leuke tijd te bezorgen.

2. Houd je telefoon in je zak

Probeer je telefoon in je zak te laten. Op je telefoon spelen haalt je uit het moment, en brengt je weg van de plek waar je bent. Probeer je onrust te accepteren. Sluit je niet af voor je omgeving, maar glimlach naar iemand die jouw kant op kijkt.

3. Wees trots op jezelf

Maak er een mooie avond van. Bestel wat lekkers te drinken en verheug je op de band die je gaat zien, of op het lekkere maaltje dat je besteld hebt. Wees trots op jezelf. Wees trots dat jij gewoon doet wat jij wil.

Woordenlijst

 1. een film in de bioscoop draaien = een film die op dit moment in de bioscoop te zien is.
 2. ‘laat maar zitten’ = het is goed zo. Ik doe het niet.
 3. doorzetten = niet opgeven, maar doorgaan.
 4. ongemakkelijk = het gevoel dat je krijgt als je je niet comfortabel voelt in een situatie.
 5. sneu = zielig.
 6. überhaupt = hoe dan ook.
 7. wildvreemde = iemand die niet bekend is.
 8. onrust = wanneer je nerveus bent.
 9. glimlach = zacht onhoorbaar lachen.
 10. trots = dit is een gevoel dat je kan hebben. Als je trots bent, ben je blij en zelfverzekerd.
 11. verheug op / verheugen op = uitkijken naar iets. Je hebt ergens zin in.
 12. Het lekkere maaltje = het lekkere eten, een lekkere maaltijd (gerecht).

 

Wil je artikelen (inclusief vragen en lesideeën) elke week in je mail ontvangen? Dit kan op A2, B1 en B2.  Schrijf je hier in.

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.