Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Opeens vinden we de caravan weer helemaal leuk. Wat is het fijne van zo’n huisje op wielen en waarom maakt-ie nu een comeback?

Je eigen vakantiehuisje dat je overal neer kunt zetten. Het is weer helemaal hip. Jarenlang werden we hier liever niet in gezien, maar inmiddels omarmen we de caravan weer. In oktober 2017 telde Nederland 548.898 caravans en campers. Dit aantal is zonder twijfel opgelopen. Vanwaar die comeback? Karin Horstman, oprichtster van het blog I love kamperen ziet meerdere redenen.

Karin gaat geregeld op pad met de caravan. Ze vindt het een groot voordeel dat je vaker in het jaar weg kan. ‘In de zomer gaan we een paar weken naar Italië of Frankrijk. Daarnaast gaan we in de weekenden vaak naar de natuur. Dit is ongeveer een uurtje rijden van ons huis. Om even weg te zijn van alle drukte en beslommeringen.’

We verlangen naar ‘even helemaal niets’ vertelt trendwatcher Truus Dokter. ‘We willen weer terug naar de basis. Genieten van de natuur. Een caravan geeft je veel vrijheid hierin. Als je het op een plek niet meer leuk vindt, hang je je vakantiehuis achter de auto en zoek je een andere plek. Net zoals een moderne nomade.’

Truus Dokter vertelt ook dat veel mensen geen luxe meer zien in veel bezitten en veel geld verdienen, maar in veel vrijheid en een minder stressvol leven. Volgens Truus is dit ook te zien aan de opkomst van tiny houses. In een caravan of een camper voel je al een beetje hoe dat is.

Woordenlijst

1. terugkeer = terugkomst, comeback
2. omarmen = accepteren, het is weer welkom
3. meerdere = meer dan een
4. geregeld = regelmatig
5. beslommeringen = zorgen over wat je moet doen
6. nomade = iemand die zwerft
7. bezitten = wat van jou is
8. de opkomst = de groei

De tekst + woordenlijst printen? Dat kan hier: B1 – De terugkeer van de caravan

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.