Site Loader

LOCATION

Eisenhowerlaan 172, 3527HJ Utrecht

Een Skypeles vergt een andere voorbereiding dan een ‘offline’ les. Skypelessen zijn erg persoonlijk. Dit is aan de ene kant fijn, want je kunt je volledig richten op de cursist. Aan de andere kant is dit erg intensief en kan je planning helemaal in de soep lopen. Je kunt je les nog zo goed voorbereiden, maar als je cursist het maar niet snapt, erg moe is of weinig concentratie heeft telt je planning niet meer mee. Je kunt dit ook omdraaien. Wat als je cursist topfit is? Hij begrijpt alles veel sneller dan verwacht en na driekwartier ben je eigenlijk klaar. Wat nu?

Een Skypeles moet je natuurlijk wel voorbereiden, maar je kunt niet inschatten hoe je cursist vandaag reageert. Een goede planning voor een Skypeles kent eigenlijk een planning met twee extra werkvormen. Je maakt een planning met wat je wil doen en een schatting hoelang dit ongeveer zal duren. Daarnaast maak je een planning met oefeningen of werkvormen die je kunt doen als je eerder klaar bent dan verwacht. Ook is het handig om van tevoren een energizer klaar te hebben liggen. Als je merkt dat je cursist erg moe is of zijn aandacht er niet echt bij heeft, kun je hier meteen op inspringen om te zorgen dat je toch door je planning komt.

Zorg er ook voor dat je tijdens de Skypeles punten opschrijft waar je cursist moeite mee heeft, zodat je hier tijdens het maken van zijn huiswerk en met de voorbereiding van de volgende les rekening kunt houden.

Om een goede Skypeles voor te bereiden kun je onderstaand schema gebruiken. Dit schema leg je naast je laptop. Wanneer je planning anders loopt, kun je met behulp van dit schema zonder zorgen hierop inspringen.

Heb jij nog tips voor een goede voorbereiding van een Skypeles? Laat het ons weten!

 

 

U koopt het één keer en kunt het voor elke les gebruiken. Na de betaling wordt het binnen 24 uur naar u toegestuurd in pdf formaat.

Totaal: € -

Post Author: De Taalschool

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.